назад
02.03.17

У Шостці для медичних працівників проведено правопросвітницький захід

ShM 2017 03 01 lekziya dlya medprazivnikiw 21 березня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Ольга ПРАВОСУД провела інформаційну лекцію «Право громадянина на безоплатну правову допомогу» для медичних працівників комунального лікувально-профілактичного закладу «Шосткинська дитяча лікарня».

«Основною місією системи БПД є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп та територіальних громад. Як правило, в наш центр звертаються громадяни з різними цивільними справами – поділ майна, матеріальні відшкодування, трудові спори, пенсії, питання соціального захисту, земельні правовідносини», – розпочала свій виступ Ольга ПРАВОСУД.

Представник центру розповіла медичним працівникам комунального лікувально-профілактичного закладу «Шосткинська дитяча лікарня» про систему безоплатної правової допомоги, основні завдання, механізм її реалізації, види правових послуг, діяльність Шосткинського місцевого центру з надання БВПД, нові підходи щодо розвитку безоплатної правової допомоги, право громадян на правову допомогу тощо.

ShM 2017 03 01 lekziya dlya medprazivnikiw 1

 

Фахівець детально розповіла про зміни в законодавстві, згідно яких розширено коло осіб, яким може надаватися безоплатна вторинна правова допомога. Під час виступу Ольга ПРАВОСУД зауважила, що особам, які не можуть через стан здоров’я особисто відвідати місцевий центр, така допомога надається за місцем проживання (адресна допомога). Окрім того, поінформувала про заходи, які організовуються та проводяться місцевим центром, метою яких є спрощення доступу та наближення правової допомоги до населення. Зокрема, мова йшла про такі форми роботи, як соціальні офіси, виїзні мобільні консультаційні пункти, про необхідність залучення та участі параюристів.

Акцентувалась увага на тому, що у центрі кожен може отримати юридичну консультацію, доступ до електронних сервісів Мін’юсту та можливість отримати допомогу у користуванні ними.

ShM 2017 03 01 lekziya dlya medprazivnikiw 3

В ході зустрічі від медичних працівників поступали запитання щодо категорій осіб, яким надається вторинна правова допомога, а також стосовно виплат, які не враховуються в середньомісячний дохід особи, яка звертається за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Наприкінці виступу Ольга Правосуд зауважила, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна звернувшись безпосередньо до Шосткинського місцевого центру або структурних підрозділів – бюро правової допомоги та поширила серед медпрацівників інформаційно-розяснювальні матеріали про безоплатну правову допомогу.

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.

Структурні підрозділи Шосткинського місцевого центру:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4. Т. (05444)7-07-12, 7-07-20, 

м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. Т. (05453)9-52-47

м.  Середино-Буда, вул. Троїцька, 2, Т. 05451-7-10-62

 

 смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. Т.  05456-2-20-50