назад

У Шостці для учнів старших класів прочитали навчальну лекцію «Права дитини. Як дитині захистити свої права»

ShM 2017 05 04 LEKTSIA SHKOLA 12  2З метою  метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості підростаючої молоді 4 травня головний спеціаліст відділу правопросвітництва  та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру  з наддання БВПД Юлія Зацаринна  для учнів 9-11 класів Шосткинської загальноосвітньої школи IIII ступенів № 12 прочитала лекцію «Права дитини. Як   дитині захистити  свої права».

В ході навчальної лекції інтегратор центру розповіла про основоположні права дитини, відповідальність за порушення прав дитини, способи судового захисту.

 «Права дитини взаємозалежні, але не взаємозамінні. Це означає, що права  пов’язані між собою. Часто, здійснення одного права залежить від існування багатьох інших прав,  і немає жодного права, яке було б важливішим за  інші. Натомість, жодне право не може замінити собою інше. Відповідальність за порушені права можна порівняти з відповідальністю за образу, нанесену дитині, та з її відповідальністю за образи інших, – зазначила Юлія Зацаринна.

ShM 2017 05 04 LEKTSIA SHKOLA 12  1

 Також  фахівець центру  розповіла учням  про законодавства у сфері захисту прав дитини, роз’яснила основні положення Конвенції про права дитини, Законів України « Про охорону дитинства», « Про молодіжні і дитячі громадські організації»

«Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку», – акцентувала увагу учасників заходу заступник директора з навчально-виховної роботи Шосткинської ЗОШ IIII ступенів № 12 Тетяна Халаїм.

 

У разі необхідності, звертайтеся доШосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4;  т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.