назад

У Шостці для вихованців центру соціально-психологічної реабілітації прочитали лекцію «Право дитини на сім’ю»

ShM 2017 08 01  tsentr reabiliation 1З метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості підростаючої молоді 1 серпня головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна для мешканців обласного центру соціально-психологічної реабілітації прочитала правоосвітню лекцію «Право дитини на сім’ю».

У ході лекції інтегратор розповіла, що таке сім’я , хто має право на створення сім’ї, якими правами наділена дитина, особисті немайнові права дитини, роз’яснила положення Конвенції ООН про права дитини, Закону України « Про охорону дитинства»

«Дитина має право на збереження індивідуальності, вільне висловлювання своєї думки. Дитина має право на відпочинок і дозвілля, право брати участь в іграх і розважальних заходах, що відповідають її віку, та займатися мистецтвом. Ніхто не в праві розлучати дитину з батьками, за винятком випадків, коли компетентні органи, згідно з судовим рішенням, визначають, відповідно до законодавства, що таке розлучення необхідне в якнайкращих інтересах дитини (наприклад, коли батьки жорстоко поводяться з дитиною або не піклуються про неї тощо)», – акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

Також під час правопросвітницького заходу діти цікавилися своїми правами, задавали питання, брали активну участь в обговоренні.

«Головним обов’язком кожної держави є захист прав та свобод людини, а наші діти – це беззахисна частина людства, яка потребує постійного захисту та опіки, любові та турботи. Зараз проблема дитинства є найголовнішою проблемою в усьому світі, бо діти – наше майбутнє. Знаючи свої права з дитинства, людина зможе плідно й ефективно брати участь у розбудові правового суспільства нашої держави» , – зазначила вихователь центру соціально-психологічної реабілітації дітей Ольга Гмирко.

Варто зазначити, що обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей – заклад соціального захисту для тривалого (стаціонарного) перебування дітей від 3 до 18 років. Це діти з нелегкою долею. Багато з них опинилися в складному життєвому становищі, деякі переведені з притулків, залишилися без родинного тепла або стали жертвами насильства. Ці діти потребують соціально-психологічної допомоги. Одним із напрямків роботи з дітьми є морально-етичне та правове виховання. Тому проведення такого виду заходів буде потрібним для розвитку дітей.

У разі необхідності, звертайтеся доШосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4; т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.