назад
22.03.17

У Шостці надавали правові консультації під час прямої «гарячої телефонії лінії» при міськвиконкомі

ShM 2017 03 22 TELEFONNA LINIA  122 березнядиректор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА прийняв участь в роботі «гарячої телефонії лінії» при Шосткинському міському виконавчому комітеті.В ході роботи прямої «гарячої» телефонної лінії звернулося три жителі міста, яких турбували питання: захисту прав опікуна, порядку роботи комунальних служб, порядку примусового вселення в житлове приміщення.

 

За консультацією до фахівця місцевого центру звернулася жінка, яка повідомила, що її двоюрідна сестра незаконно проживає в її житловому будинку, користується комунальними послугами, ніяких правоустановчих документів на будинок не має. На добровільне прохання покинути житлове приміщення ніяк не реагує та погрожує.

 

«Позбавити особу права проживати у житловому приміщенні (висилити), що знаходиться в приватній власності, та зняти її з реєстрації  можливо за умови, що дана особа не являється власником або співвласником даного житлового приміщення. Для примусового виселення особи з житлового приміщення власник житла може подати позовну заву до суду за місцем прописки особи яку необхідно примусово виселити та виписати. В позовній заяві власник житлового приміщення має право вимагати не тільки примусового зняття з реєстрації та виселення, а також стягнення всіх матеріальних збитків, завданих тривалим не бажанням особи добровільно звільнити чуже приміщення, відшкодування вартості комунальних послуг та відшкодування завданої моральної шкоди», – зазначив Микола Гудіма, директор Шосткинського МЦ з надання БВПД.

 

Нагадуємо, прямий телефонний зв’язок громадян міста Шостка із директором Шосткинського місцевого центру з надання БВПД  заздалегідь був анонсований на офіційному веб-сайті Шосткинської міської ради, місцевому радіо ТРК « Акцент».

 

Консультування та роз’яснення з правових питань в ході прямої телефонної лінії є важливим заходом доступу до безоплатної правової громадян, які не мають можливості прийти до центру через літній вік, хвороби або інші фізичні вади. Тому й надалі фахівці місцевого будуть приймати участь в роботі «гарячої  телефонії лінії» при Шосткинському міському виконавчому комітеті, тел. (05449) 2-10-51.

 

За консультаціями та розясненнями звертайтеся до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, тел. (05449) 7-30-94.