назад
08.04.16

У Шостці почав роботу «мобільний пункт консультування» для вимушених переселенців

160408 01Мобільний пункт консультування запрацював з правових питань для внутрішньо переміщених осіб.

Для розширення доступу внутрішньо переміщених осіб до безоплатної правової допомоги та на запрошення керівника громадської “Організація переселенців “Потрібні Люди” Василя Бороздіна  7 квітня мобільна група у складі  начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомги Катерини Мірошниченко, інтеграторів Ольги Правосуд та Юлії Зацаринної взяла участь у зборах переселенців Донбасу.  

 

В ході зустрічі інтегратори центру Юлія Зацаринна та Ольга Правосуд поінформували присутніх про систему безоплатної правової допомоги та про діяльність Шосткинського місцевого центру.

В ході роботи «мобільного пункту консультування» було прийнято п’ять громадян. Люди зверталися з найболючішими питаннями, які стосувались порядку отримання довідки для внутрішньо переміщеної особи, порядку звільнення з попереднього місця роботи та отримання трудової книжки, забезпечення реалізації прав зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб на зайнятість, пенсійне забезпечення, освіту, отримання адресної грошової допомоги тощо.

 

Під час консультування звернулася жінка, які приїхала з Донецька та повідомила, що  вона одна виховує малолітню дитину, її чоловік загинув на шахті під час нещасного випадку. Її питання стосувалося компенсації щодо оплати комунальних послуг. Вислухавши складну життєву ситуацію начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Катерина Мірошниченко надала роз’яснення: «Вдови працівників, які загинули на підприємствах з видобутку  вугілля, мають право на надання компенсації за оплату електроенергії, природного газу та опалення житла,  які проживають у будинках з центральним опаленням, відповідно до постанови КМУ «  Про затвердження Порядку надання компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках з центральним опаленням».

160408 02

В подальшому  мобільний консультаційний пункт з правових питань працюватиме під час зборів вимушених переселенців, які переміщуються з Донецької та Луганської областей. Графік роботи пункту можна дізнатися у представників громадської організації “Організація переселенців “Потрібні Люди”.