назад
29.06.16

У Шостці продовжує роботу «мобільний пункт консультування» для вимушених переселенців

160629 03Працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 23 червня провели черговий прийом вимушених переселенців на базі громадської організації «Організація переселенців «Потрібні Люди».  Мобільний пункт консультування працює під час зборів внутрішньо-переміщених осіб та має полегшити життя даній категорії громадян і мінімізувати спілкування з чиновниками та бюрократичну тяганину.

У ході роботи «мобільного пункту консультування» було прийнято п’ять громадян. 

Люди зверталися з запитаннями, які стосувались поновлення виплат, нарахування пенсій на пільгових умовах, виконання судового рішення зі сплати аліментів тощо.

Під час спілкування з переселенцями обговорювалося питання, що стосувалисязмін до Постанови №509, через яку переселенці були позбавлені пенсій та соціальних виплат, та змін до Постанови № 637 «Про деякі питання здійснення соціальних виплат ВПО». Бурхливе обговорення викликало введення системи перевірок місць фактичного  проживання  переселенців як умови для призначення чи відновлення соціальних виплат.

На зборах була присутня також працівник управління праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради, яка акцентувала увагу на тому, що з 29 червня управління праці та соціального захисту починає прийом заяв на поновлення соціальних виплат.

Працівник Шосткинського місцевого центру Наталія Олійник пояснила, що максимальний термін отримання рішення про відновлення соціальних виплат або отримання відмови – 23 робочих дні. Якщо буде прийнято рішення про відновлення соціальних виплат, вони поновлюються з місяця, в якому було подано заяву. Після подачі заяви, за вашим фактичним місцем проживання, до вас можуть прийти з перевіркою ваших умов проживання і за результатами перевірки скласти акт. Така перевірка здійснюється протягом 15 робочих днів з моменту подачі заяви. Якщо буде прийнято рішення про відновлення соціальних виплат, виплачується і заборгованість за попередні періоди. Якщо буде прийнято рішення не відновлювати вам виплати, вас повинні повідомити письмовим рішенням, яке може бути оскаржене в суді.