назад
15.06.17

У Шостці проведено зустріч з працівниками міграційної служби

ShM 2017 06 15 DMS zustrits 215 червня директор Шосткинського місцевого центру  з надання БВПД Микола Гудіма та інтегратор Ольга Правосуд провели інформаційну бесіду з начальником Шосткинського міського відділу Управління ДМС України в Сумській області Олегом Назаренко та працівниками служби. Під час зустрічі мова йшла про реалізацію права громадян на безоплатну правову допомогу та основні моменти безвізового режиму для громадян України.

 

В ході зустрічі працівниками центру детально висвітлено питання можливості надання безоплатної вторинної правової допомоги Шосткинським МЦ соціально незахищеним категоріям громадян та повідомлено про поетапний прийом клієнтів, перелік документів, які необхідно мати при зверненні до центру. Співробітники центру звернули увагу, що до центру звертається велика кількість громадян з питаннями щодо порядку набуття громадянства, оформлення документів громадянина України для виїзду за кордон тощо.

Крім того, директор центру Миколою Гудіма зауважив, що відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», мають право на всі види правових послуг з моменту подання особою заяви про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні.

ShM 2017 06 15 DMS zustrits 1

В свою чергу працівники відділу міграційної служби надали працівникам центру інформацію щодо правового регулювання та особливості переходу на паспорти нового зразка (ID-картки), документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, оформлення біометричного паспорту.

У підсумку зустрічі Олег Назаренко наголосив, що міський відділ УДМС буде й надалі співпрацювати з місцевим центром у напрямку надання безоплатної правової допомоги щодо оформлення та видачі паспорта громадянина України, реєстрації місця проживання, порядку набуття статусу біженця тощо.

На інформаційних центрах залишена інформація для клієнтів міграційної служби щодо діяльності місцевого центру та безвізового режиму з країнами ЄС.