назад
05.12.16

У Шостці провели майстер-клас «Організація та надання безоплатної правої допомоги малозабезпеченим верствам населення»

ShM 2016 12 05 master klass 15 грудня в рамках проведення «Всеукраїнського тижня права» головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Шосткинського місцевого центру Володимир  ПОТАПОВ та інтегратори центру Ольга ПРАВОСУД та Юлія ЗАЦАРИННА для  представників громадських організації м. Шостка провели майстер-клас на тему «Організація та надання безоплатної правої допомоги малозабезпеченим верствам населення».

Ольга ПРАВОСУД розповіла про систему безоплатної вторинної правової допомоги та її переваги, зазначила, які категорії осіб мають право на отримання такої допомоги, детально ознайомила присутніх із порядком звернення до місцевого центру та надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 «Кожна людина незалежно від віку, статті, соціального статусу, політичних чи релігійних переконань має право на правову допомогу, якщо вважає, що в ситуації, яка склалася, порушені її права. Конституція України гарантує кожному право отримати безоплатну правову допомогу у випадках, визначених законом», – зазначила Ольга  ПРАВОСУД.

ShM 2016 12 05 master klass 2Юлія ЗАЦАРИННА доповіла  про основні аспекти взаємодії працівників місцевого центру з надання БВПД з клієнтами, актуальні питання, з якими звертаються клієнти та шляхи їх вирішення.

Під час заходу Володимир ПОТАПОВ ознайомив присутніх із тим, яким чином здійснюється прийом громадян, порядок прийняття згоди на обробку персональних даних від клієнта, заповнення реєстраційно-контрольної картки, прийняття звернення про надання до безоплатної вторинної правової допомоги, долучення документів до справи. Також учасникам заходу фахівець центру розповів  про  функціонування комплексної інформаційно-аналітичної  системи (КІАС).

ShM 2016 12 05 master klass 4Працівники центру на прикладі показали яким чином здійснюється консультування громадян та надали учасникам заходу  зразки звернень, заяв, скарг та поділилися досвідом щодо вирішення проблемних питань, з якими звертаються клієнти центру

 

В ході заходу учасники задавали питання, обмінювалися думками, брали активну участь в дискусії.