назад
10.11.17

У Шостці провели правопросвітницьку бесіду « Операція мігрант – профілактичний захід»

ShM 17110 1110 листопада  інтегратор Шосткинського місцевого   центру Юлія Зацаринна  прийняла участь в право просвітницькому заході  « Операція мігрант – профілактичний захід», який відбувся на базі Шосткинського міськрайонного відділу Державної міграційної служби  України в Сумської області.

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності в Україні створені загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

 «У ході профілактичних заходів співробітники міграційної служби та правоохоронці перевірять місця значного скупчення іноземних громадян, а саме: на продуктових та речових ринках, у навчальних закладах, торгових майданчиках. Не оминуть готелі, залізничні вокзали, автостанції тощо. Усі порушники міграційного законодавства будуть притягнуті до відповідальності, а при необхідності – видворені за межі нашої держави», – зазначив Олег Назаренко, начальник Шосткинського міськрайонного відділу ДМС України в Сумській області.

ShM 17110 11

Інтегратор центру Юлія Зацаринна повідомила, що  підготовлений Координаційним центром з надання правової допомоги  інформаційний буклет «Безоплатна правова допомога біженцям та особам, які потребують додаткового або тимчасового захисту» та надрукований за підтримки партнерів з Управління Верховного комісара ООН у справах біженців містить інформацію про реалізацію право біженців на безоплатну первинну і безоплатну вторинну правову допомогу. Буклет надруковано чотирма мовами (російською англійською арабською та фарсі ).

Після закінчення заходу сторони домовилися поширювати інформаційні буклети, які містять інформацію про захист прав біженців та проводити правопросвітницькі заходи.

ShM 17110 12

Фахову правову допомогу можна отримати звернувшись з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 до Шосткинського  місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Шостка, вул. Горького, 4 тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.