назад
22.09.17

У Шостці провели правопросвітницький захід на тему «Реалізація та захист прав людини»

ShM 170921 1221 вересня фахівці Шосткинського місцевого центру Катерина Мірошниченко та Світлана Мязіна на базі Шосткинського міськрайонного відділу з питань пробації провели правосвітницьку бесіду «Реалізація та захист прав людини». Мета заходів – запобігання злочинності та повторному вчиненню правопорушень.

У ході зустрічі представники центру говорили про причини підліткової злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Ознайомили неповнолітніх із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Особливу увагу молодих правопорушників зосередили на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.

ShM 170921 11

Під час заходу заступник директора Катерина Мірошниченко наголосила на можливості отримати безоплатну правову допомогу, розповіла про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

«Питання запобігання злочинності, зміцнення законності, забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, суворого дотримання принципу соціальної справедливості ніколи не втрачають своєї актуальності. Саме тому запобігання злочинності розглядається як багаторівневу систему державних і громадських заходів, спрямованих на усунення, послаблення або ж нейтралізацію причин та умов злочинності. Тому важливо проводити такі тематичні заходи спільно з представники центру безоплатної вторинної правової допомоги з метою припинення попередньої злочинної діяльності, так і шляхом усунення причин повторної злочинності», – акцентувала увагу начальник відділу з питань пробації Ольга Бірюк.

ShM 170921 13

Почуте викликало неабиякий інтерес у засуджених, які задали спеціалістам цілий ряд запитань. На всі питання громадяни отримали вичерпні відповіді, а ще інформаційні буклети про систему правової допомоги. Але найголовніше – присутні на зустрічі усвідомили, що вони не залишаються сам на сам зі своїми проблемами, а мають змогу захистити свої законні права та інтереси. 

Довідково: Шосткинський місцевий знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. 7-30-94, 7-28-05, електронна пошта shostka.sumy@legalaid.gov.ua