назад
17.05.17

У Шостці провели семінар для учасників АТО, які перебувають на обліку в центрі зайнятості

ShM 2016 05 17 SEMINAR ATO   117 травня інтегратор Шосткинського місцевого   центру Юлія Зацаринна спільно з  заступником  начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Людмили Кізтуганової,  головою громадської організації «Регіональна спілка інвалідів війни, учасників бойових дій всіх війн, локальних конфліктів та учасників АТО «Захисник» Віктора Осипенко провела семінардляучасниківантитерористичної операції, які перебувають на облікув Шосткинському міськрайонному центрі зайнятості,щобпоінформувати їх стосовно доступу до якісної безоплатної правової допомоги та з метою вирішення їхніх правових проблем.

 

В ході семінару  інтегратор центру Юлія Зацаринна поінформувала присутніх про діяльність центру,про правовий захист учасників АТО, порядок укладання та припинення контрактів військовими під час АТО, дії мобілізованого учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту та порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про дієві джерела інформації щодо вакансій про роботу, започаткування власної справи, участь у громадських роботах, професійного навчання розповіла  фахівець центру зайнятості Людмила Кізтуганова: «Служба зайнятості вбачає одним із своїх основних завдань – надання фахової допомоги учасникам антитерористичної операції. Перша адаптаційна робота для людини, яка опинилась у скрутному становищі – це доброзичливе відношення суспільства, та фахова допомога щодо працевлаштування, профорієнтації, само зайнятості», – зазначила заступник начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Людмила Кізтуганова.

ShM 2016 05 17 SEMINAR ATO   4

Віктор Осипенко, громадський діяч розповів про забезпечення учасників АТО медикаментами, реалізацію права на безоплатне зубне протезування, порядку отримання земельних ділянок та інші актуальні питання.

«Говорити про проблеми і потреби військових та їхніх сімей потрібно завжди.  Органи державної влади  повинні робити все можливе, щоб максимально спростити та наблизити до учасників АТО надання всіх послуг та пільг, які їм належаться. На повне сприяння і підтримку  військових та їхніх сімей націлені і громадські організації», – акцентував увагу Віктор Осипенко.

ShM 2016 05 17 SEMINAR ATO   2

Під час зустрічі присутні обговорили питання та проблеми з якими зіштовхуються у своєму житті учасники антитерористичної операції. Обговорення видалось емоційним та жвавим. Присутнім були надані відповіді та поради.

Голова громадської організації «Захисник» Віктор Осипенко подякував за організований корисний і цікавий захід і висловив сподівання, що захисники Вітчизни і надалі не будуть позбавлені уваги і турботи.

 

Фахову правову допомогу можна отримати звернувшись з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 до Шосткинського  місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4 тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.