назад

У Шостці провели вуличне інформування до Всесвітного дня протидії торгівлі людьми

ShM 2017 07 26  vulicne torgivla 1Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 30 липня та  був проголошений Генеральною асамблею ООН з метою підвищення інформованості про цю глобальну проблему інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та начальник відділу представництва Наталія Олійник провели вуличне інформування на тему «Як уникнути ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми».

Працівники центру розповіли перехожим як не стати жертвою торгівлі людьми, відповідальність за цей вид злочину, про допомогу, яку можуть отримати постраждалі в Україні та надали корисні інформаційні ресурси, куди можна звернутися, якщо людина потрапила в рабство.

Учасники заходу акцентували увагу перехожих на тому, що питання торгівлі людьми на сьогоднішній день є дуже актуальним у всьому світі й пояснили що повинні робити громадяни аби не стати жертвою злочинців. Окрім цього, людям повідомили, що у разі, коли складається підозріла ситуація, можна звернутись й до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ShM 2017 07 26  vulicne torgivla 2

«Від торгівлі людьми може постраждати будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Постраждалі часто живуть серед нас, лишаючись непоміченими та навіть не сподіваючись на допомогу», – зазначила фахівець центру Наталія Олійник.

Також перехожим було додатково повідомлено про можливість отримати безоплатну правову допомогу в телефонному режим  через  контакт-центр та повідомило про єдиний номер телефону безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

 

Варто зазначити, що Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.