назад
02.02.17

У Шостці провели заходи щодо налагодження співпраці з місцевим відділом поліції

ShM 2017 01 02  LEKSIA  11 лютого працівники Шосткинського місцевого центру з надання БВПД провели заходи організаційного та правопросвітнього характеру у Шосткинському  відділу поліції Головного управління Національної поліції у Сумській області. Мета цих заходів – налагодження взаємодії з представниками правоохоронної структури, консультація щодо законодавчого підґрунтя надання БВПД громадянам, що звертаються за допомогою до поліції.

Директор Шосткинського місцевого центру допомоги Микола ГУДІМА та інтегратор Ольга ПРАВОСУД провели робочу зустріч з начальником Шосткинського міськвідділу поліції Віктором ГУЗЕЄМ та прес-офіцером цього ж відділу Тетяною МІНЯЙЛО. В ході зустрічі фахівці центру роз’яснили механізм надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги,  категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну допомогу, правові послуги, які надає центр, умови надання або відмови в наданні безоплатної вторинної правової допомоги та обговорили питання подальшої співпраці, зокрема поширення дільничними інспекторами інформації про безоплатну правову допомогу серед жителів міста Шостки та Шосткинського району.

ShM 2017 01 02 POLITSIA  LEKSIA    5

Керівники установ домовилися про підписання найближчим часом Меморандуму про співпрацю, метою якого стане консолідація зусиль Шосткинського місцевого центру та Шосткинського міськвідділу поліції щодо недопущення порушень прав людини.

«Головне наше завдання – на практиці довести, що поліція захищає громадян, а не тисне на них. Тому ми готові до взаємообміну інформацією між нашими установами», – зазначив Віктор ГУЗЕЙ.

Також працівники центру провели інформаційний семінар для особового складу поліції, метою якого було доведення до них інформації про безоплатну правову допомогу та порядок її отримання.

ShM 2017 01 02 POLITSIA  LEKSIA    3

Директор місцевого центру наголосив, що 5 січня набув чинності Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Відповідно до цих змін було значно розширено коло осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога – захист, здійснення представництва осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

«Місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділ поліції повинні співпрацювати в напрямку налагодженні  комунікації  з особами, які стали   жертвами торгівлі людьми,  сімейного насильства та інших злочинів з метою захисту їх прав та інтересів, надання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги», – зазначив директор центру Микола ГУДІМА.

Після завершення семінару керівництву та особовому складу поліції передано інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.