назад
29.08.16

У Шостці відбулася прес-конференція з приводу відкриття бюро правової допомоги

Про основні моменти реформування системи безоплатної правової допомоги, першочергові кроки з організації і функціонування бюро правової допомоги та про роль та місце бюро правової допомоги в регіоні йшлося під час прес-конференції на тему: «Відкриття бюро правової допомоги – посилення правової спроможності територіальних громад».

Прес-конференція, яка відбулася 26 серпня в приміщенні Шосткинської районної державної адміністрації, пройшла за участю директора Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколи Гудіми та працівників Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, працівників новостворених бюро правової допомоги – заступника начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Богдана Балицького, начальника відділу «Середино-Будське бюро правової допомоги» Андрія Ніколаєва, начальника відділу «Ямпільське бюро правової допомоги» Володимира Лящевського та представників ЗМІ.

Микола Гудіма  розповів про розвиток системи безоплатної правової допомоги, окреслив  завдання, принципи роботи, місію бюро правової допомоги та роль їхню в житті територіальної  громади.

Він наголосив, що система безоплатної правової допомоги користується успіхом і великою популярністю. Відкриття бюро правої допомоги є наступним кроком до посилення правової спроможності територіальних громад.

Керівник центру зауважив, що бюро правової допомоги – це місце, де кожен мешканець Сумщини зможе скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати фахову безоплатну правову допомогу. Бюро виконуватимуть функції правопросвітництва та надання первинної правової допомоги. Вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва їх інтересів у суді.

Головний спеціаліст Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна зауважила, що місія системи безоплатної правової допомоги полягає у захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей та правової спроможності представників вразливих суспільних груп, різноманітних громад і спільнот.

Заступник начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Балицький повідомив, що ми не чекаємо на клієнта в кабінеті, ми  шукаємо та йдемо до клієнта, ми не прагнемо заробляти на проблемах клієнта, наша ціль – вирішення його правових проблем.

Підбиваючи підсумки прес-конференції Микола Гудіма зауважив, що новостворені бюро правової допомоги повинні бути максимально наближеними до життя простих людей, прагнути допомогти кожному клієнту у вирішенні його проблеми. Отже, за кожним бюро стоїть вся система безоплатної правої допомоги.

Нагадаємо, що структурні підрозділи Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочнуть свою роботу 1 вересня за адресами:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4

м. Кролевець, вул. Грушевського, 19

м. Середино-Буда, вул. Троїцька, 2

смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1