назад
23.02.17

У Шостці відбувся інформаційний семінар «Права осіб з особливими потребами»

ShM 2017 02 22 SEMINAR BEZROBITNI 122 лютого інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА прийняла участь в семінарі для безробітних, який проходив на базі Шосткинського міськрайонного центру зайнятості.

У ході семінару  Юлія ЗАЦАРИННАрозповіла про напрями роботи місцевого центру, зупинилися на роз’ясненні Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах.

Також інтегратор центру ознайомила присутніх  із законодавчими вимогамипри прийнятті на роботу осіб з особливими потребами, умовами отримання компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при створенні нових робочих місць, права  при працевлаштування та гарантії при скорочення штату. 

«Роботодавець зобов’язаний виділяти та створювати робочі місця для працевлаштування осіб з особливими потребами і забезпечувати інші соціально-економічні гарантії, передбачені чинним законодавством, надавати державній службі зайнятості інформацію, необхідну для організації працевлаштування вищезначеної категорії», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

На питання, що виникли у присутніх були надані кваліфіковані відповіді, а щодо конкретних юридичних проблем окремих громадян їм було запропоновано особисто звернутися із пакетом наявних документів.

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.