назад
09.10.17

У Шостці відбувся круглий стіл «Професія – права людей захищати»

ShM 171005 015 жовтня наперодні відзначення Дня юриста України в примішенні Шосткинського місцевого центру з надання БВПД відбувся круглий стіл на тему «Професія – права людей захищати». Участь у круглому столі взяли працівники системи безоплатної правової допомоги на чолі з директором Шосткинського МЦ з надання БВПД Миколою ГудімоюВідкривши засідання круглого столу, директор місцевого центру Микола Гудіма нагадав присутнім про важливість професії юриста, її місію та необхідність для суспільства. Директор центру звернув увагу, що в Мін’юсті відбуваються зміни й однією з них є створення і діяльність центрів та бюро з надання безоплатної правової допомоги.

Завдяки таким ініціативам малозабезпечені громадяни набули можливість отримати рівний доступ до правосуддя.«Юрист – це досить серйозна та відповідальна професія, пов’язана у першу чергу з людьми, яким вони надають допомогу, юристи займають одну з ключових позицій у списку найбільш затребуваних професій сучасності, адже грамотні фахівці потрібні практично в кожній галузі державної служби або бізнесу», – зазначив Микола Гудіма.

ShM 171005 02

У ході заходу інтегратор центру Юлія Зацаринна розповіла про професію адвоката, його роль та значення в системі безоплатної правової допомоги.

ShM 171005 03

«Поняття «юрист» включає досить широкий спектр юридичних спеціальностей, серед яких є професія адвоката. Професійний обов’язок адвоката – надавати юридичну допомогу громадянам. Адвокати своєю діяльністю сприяють усуненню порушень законів, займаючи позицію захисту прав і законних інтересів громадян», – акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

ShM 171005 04

Після закінчення круглого столу працівники місцевого центру були відзначені Подяками директора Шосткинського місцевого центру з надання БВПД та Грамотами голови Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації.

ShM 171005 05

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.