назад
18.05.17

У Шостці відбувся семінар з метою підготовки параюристів

ShM 2017 05 17 Nawchannya parajuristiv 317 травня у Шосткинській районній раді відбувся навчальний семінар для параюристів ініційований Шосткинським місцевим центром з надання БВПД за участі директора Миколи Гудіми та начальника відділу Ольги Правосуд, юриста-консультанта Шосткинської міської державної нотаріальної контори Інни Гуленок,  головного спеціаліста Відділу в Шосткинському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Євгена Шушунова. Участь у семінарі взяли 20 осіб, серед яких секретарі сільських рад, представники громадських організацій та інші. Саме вони, працюючі у безпосередній близькості до людей, стануть помічниками у вирішенні правових проблем мешканців сіл Шосткинського району.

Зі вступним словом до учасників звернувся Микола Гудіма який відзначив дійсну актуальність і своєчасність теми зустрічі.

«Для того, щоб допомогти бідним верствам населення у питаннях роз’яснення змісту законів, різних адміністративних процедур, для підготовки документів не процесуального характеру,  а також для розповсюдження інформаційних матеріалів впроваджується практика параюристів —  осіб, які не мають юридичної освіти, але пройшли спеціальне навчання, розраховане на допомогу мешканців своєї громади у найбільш типових питаннях» – наголосив керівник місцевого центру.

ShM 2017 05 17 Nawchannya parajuristiv 5

Ольга Правосуд також зауважила, що в сфері безоплатної правової допомоги такі консультанти є дуже важливою ланкою між професійним юристом і клієнтом, який потребує правової допомоги та у вільний від основної роботи час зможуть надавати громадянам правові консультації та роз’яснювати законодавствоз таких актуальних тем, як спадщина, оформлення прав на землю, договори оренди, договори купівлі-продажу та інше.

Виступ юриста-консультанта Шосткинської міської державної нотаріальної контори Інни Гуленок був присвячений спадковому праву. Фахівець висвітлила питання перехід права при спадщині, даруванню; особливості відумерлої спадщини.

Під час виступу головний спеціаліст відділу у Шосткинському районі головного управління Держгеокадастру Євген Шушунов ознайомив присутніх з земельним законодавством, особливостями набуття права на землю та питанням права оренди землі у 2017 році.

ShM 2017 05 17 Nawchannya parajuristiv 6

Майбутні консультанти задавали питання з зазначених тем, на які фахівці надали обґрунтовані відповіді.

Працівники Шосткинського місцевого центру вважають, що такі навчальні семінари надають можливість підвищити свою правову культуру і допомогти іншим у вирішенні питань, пов’язаних з правами громадян.

 

Довідково: За консультаціями та роз’ясненнями звертайтеся до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, тел. (05449) 7-30-94.