назад

14202724 519725161551778 432356603130060195 n

Керівник Шумського бюро правової допомоги Віктор Липка взяв участь у семінарі «Дієві форми співпраці центру зайнятості та роботодавців з метою укомплектування підприємства, у тому числі, осіб з особливими потребами», який проводився Шумським районним центром зайнятості для учасників антитерористичної операції.

Семінар пройшов за участі представників місцевої влади: голови районної ради – Тараса Корця, голови Шумської міської ради – Володимира Плетюка, заступника  голови Шумської РДА – Тетяни Побережної, військового комісара – Володимира Чабана, директора районного центру зайнятості – Наталії Ванжули, інших представників органів державної влади і місцевого самоврядування та представників роботодавців району.

14291824 519725154885112 6286985065214285713 nВіктор Липка розповів учасникам семінару про те, які правові послуги можна отримати в бюро правової допомоги, зокрема:

безоплатну первинну допомогу (юридичні консультації);

доступ до безоплатної правової допомоги (прийом звернень);

безоплатну вторинну правову допомогу (представництво клієнта в суді, складання процесуальних документів);

доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Крім того, керівником Шумського бюро правової допомоги надано роз’яснення щодо надання безоплатної правової допомоги учасникам антитерористичної операції, порядку подання звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги та переліку необхідних документів для представництва інтересів даної категорії громадян у цивільних і адміністративних  справах.

Одним із питань, яке цікавило присутніх, було питання щодо пільг учасникам АТО у сфері медичного обслуговування.

У сфері медичного обслуговування учасники бойових дій мають право на такі пільги:

безплатне одержання лікарських засобів за рецептами лікарів;

першочергове безплатне зубопротезування ( за винятком протезування з дорогоцінних металів);

безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержанням компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування;

користування при виході на пенсію чи зміні місця роботи поліклініками та госпіталями, до яких вони були прикріплені за попереднім місцем роботи;

щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів;

першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація.

Путівки на санаторно-курортне лікування виділяються органами соціального захисту населення за місцем фактичного проживання учасників бойових дій, при цьому подаються:

паспорт;

посвідчення УБД;

медична довідка за формою 070/о. (Довідка згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14.02.2012 р. N 110 надається всіма закладами охорони здоров’я на підставі рішення санаторно-курортної відбіркової комісії або лікарсько-консультаційної комісії (ЛКК).

Нагадуємо, що у Тернопільській області у кожному районі діють бюро правової допомоги. Шумське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Шумськ, вул. Шевченка, 3.  Графік роботи – з 9-ї до 18-ї год., крім суботи і неділі. Контактний телефон: 03558-2-11-89.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).