назад
29.11.16

У сімейному клубі «Щаслива родина» навчалися захищати свої права

KoM 2016 11 29 simya 125 листопада на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося чергове засідання  сімейного клубу «Щаслива родина» на тему «Права жінок та дітей: практичні аспекти їх захисту». Клуб діє при Конотопському міському центрі соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, керівником якого є фахівець Неля ШЕВЧУК. Основним завданням клубу – є ознайомлення учасників із варіантами виходів із складних життєвих ситуацій, в тому числі і правового характеру.

Присутніх привітав директор центру Олександр МУХА, який познайомив учасників із системою надання безоплатної правової допомоги в Україні. Він розповів про діяльність Конотопського місцевого центру та його відділів у Бурині, Липовій Долині, Недригайлові, Ромнах. Зокрема, він зазначив: «Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, яка надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Людині, яка має право на безоплатну вторинну правову допомогу, за роботу адвоката у справі оплачує держава. Це означає, що для особи така правова допомога є безкоштовною.»  Начальник відділу правопросвітництва Валентина ВОЛІК під час  інтерактивної  бесіди познайомила учасників заходу з питаннями захисту прав жінок та дітей, надала практичні рекомендації по запобіганню порушень їх прав в повсякденному житті. Присутні переглянули ролик «Паліативна допомога — гідне життя для невиліковно хворих», створений на реальних історіях людей, які проживають на Конотопщині та є клієнтами центру. Вони отримали правову допомогу від працівників центру щодо захисту своїх прав на медичне забезпечення. Учасниць заходу цікавили практичні аспекти отримання правової допомоги в Конотопському місцевому центрі та його відділах в районах,перелік правових послуг, які можна отримати в центрі та конкретні питання із життя. Неля ШЕВЧУК підвела підсумок засідання клубу, побажала учасницям шукати якомога більше позитивних моментів в повсякденному житті. Всім присутнім було надано інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати» та флаєри із контактами центру.

KoM 2016 11 29 simya 2Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м.Конотоп,вул.Бр.Лузанів,43. Працює з 8.00 до 17.00 без перерви.

Телефон:(054476-23-47

E-mail:konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103