назад
24.04.17

У Сновську розповіли про порядок перерахунку пенсій

Photo0207З метою підвищення правової обізнаності населення, 21 квітня 2017 року заступник начальника Сновського бюро правової допомоги Ірина Литвиненко провела вуличне інформування мешканців м. Сновськ.
Працівниця бюро надавала роз’яснення, щодо змін в законодавстві, які відбудуться з 1 травня поточного року, а саме збільшення прожиткового мінімуму, для основних соціальних і демографічних груп населення.

В ході інформування Ірина Литвиненко надала відповіді на питання зацікавлених громадян, зокрема роз’яснила порядок перерахунку пенсій з 1 травня 2017 року. Так прожитковий мінімум для непрацездатних громадян становитиме 1312 грн. у зв’язку з чим буде перераховано і мінімальний розмір пенсій за віком, крім працюючих пенсіонерів. Їм пенсія перераховуватиметься після припинення трудової діяльності. Перерахунку підлягають пенсійні виплати, надбавки та підвищення до пенсії, які встановлені у відсотках до прожиткового мінімуму, зокрема: мінімальні розміри пенсій по інвалідності учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; мінімальні розміри пенсій шахтарям; мінімальні пенсійні виплати особам з інвалідністю – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та інвалідам війни й учасникам бойових дій; підвищення до пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань; надбавки особам, які мають статус Почесного донора України; надбавки на утриманців відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб»; пенсійні виплати відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».Photo0208
Всі бажаючі отримали інформаційні матеріали з контактами Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Сновського бюро правової допомоги.
Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Сновським бюро правової допомоги за адресою: м. Сновськ, вул. Миру, 51а т. 2-13-48. Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 до 18-00 за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.