назад

У Сокалі відбувся круглий стіл на тему вирішення проблеми гендерно зумовленого насильства

stil 227 лютого 2018 року директор Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Костишин взяла участь у засіданні круглого столу, що відбувся в Сокальській райдержадміністрації в рамках проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який фінансується Фондом народонаселення ООН в Україні за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я».

Цьогоріч на Сокальщині розпочали роботу мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, створені для надання соціально-психологічної допомоги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах через гендерно зумовлене, в тому числі домашнє насильство.

Керуючись принципами етичності, партнерства та взаємної довіри, поваги та збереження гідності до особистості клієнта, комплексного підходу, відсутності дискримінації, мобільні бригади забезпечуватимуть екстрене реагування та надання в найкоротші терміни соціально-психологічної допомоги жертвам насильства, консультування з питань попередження насильства, з соціально-правових питань, сприяння жертвам насильства в отриманні іншої допомоги.

Головуючий під час засідання круглого столу голова Сокальської РДА Роман Токай наголосив на актуальності та затребуваності у роботі мобільних груп, висловив особисту зацікавленість та готовність підтримати їх діяльність.

Більш детальнішу інформацію про напрямки та алгоритм роботи, повноваження мобільної групи, що обслуговуватиме Сокальський район, м. Червоноград та Великомостівську об’єднану територіальну громаду надала присутнім її керівник Світлана Калиш.

Під час обговорення порушувались питання про встановлення статусу жертви насильства, механізмів переадресації клієнтів, здійснення спільних виїздів, проведення комплексних інформаційних та просвітницьких заходів, необхідності створення уніфікованої бази реєстрації жертв насильства.

У 2018 році мобільні групи соціально-психологічної допомоги обслуговуватимуть мешканців десяти областей України. На Львівщині вони працюватимуть у Жидачівському, Золочівському, Сокальському районах, містах Львів та Червоноград.

Нагадаємо, за детальною інформацією звертайтесь у Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Червоноград, проспект Шевченка, 21; тел.: (03249) 3-11-33, (03249) 3-17-22.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).