назад
16.06.15

У Страсбурзі у рамках міжнародної конференції обговорюють посилення можливостей адвокатів та правозахисників щодо застосування Європейської конвенції про захист прав людини та Європейської соціальної хартії

11406434 461967780647455 8220244498798437425 oСьогодні, 16 червня, у Страсбурзі  (Франція) розпочалася 2-денна міжнародна конференція «Посилення можливостей адвокатів та правозахисників щодо застосування Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Європейської соціальної хартії (переглянутої)». Участь у заході бере заступник начальника відділу забезпечення якості безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Координаційного центру Юлія Лісова.

Мета конференції – обговорити можливості для захисників  щодо застосування зазначених міжнародних документів, обмінятися досвідом щодо застосування успішних  практик у країнах-учасницях заходу.

Так, сьогодні юрист Департаменту Європейської соціальної хартії Ради Європи Елена Малогоні виступила з доповіддю про національні звіти стосовно застосування Європейської соціальної хартії (переглянутої). Вона в деталях зупинилася на механізмах захисту соціальних прав відповідно до цієї хартії. Елені Тсетсекоу, глава відділу Ради Європи, який займається питаннями сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності (Sexual Orientation And Gender Identity Unit), розповіла про здійснення захисту осіб, які стали жертвами дискримінації на підставі статевої приналежності та сексуальної орієнтації.  Юрист Європейського суду з прав людини Майкл Кучера розповів про роль юристів при розгляді справ у Європейському суді з прав людини.

2

Завершився перший день конференції обговоренням можливостей використання дистанційного курсу навчання  щодо захисту прав людини Ради Європи – HELP.

Робота конференції продовжиться завтра.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter