назад
09.10.17

У Сумах із Управлінням освіти і науки налагодили співпрацю в сфері правопросвітництва

SuR 171009 02Задля ефективного налагодження системи поширення правових знань серед педагогів, школярів та їхніх батьків 9 жовтня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області налагодив активну взаємодію з Управлінням освіти і науки Сумської міської ради шляхом підписання Меморандуму про співпрацю.

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва зазначила: «Одним з головних наших завдань є підвищення правосвідомості громадян. Особливо важливо працювати над цим із молодим поколінням для виховання обізнаної в своїх правах та свободах нації. Підписаний сьогодні Меморандум дозволить збільшити кількість тематичних зустрічей зі школярами та учнями професійно-технічних навчальних закладів, що сприятиме прискоренню процесу їхнього доступу до правової інформації».

SuR 171009 01

Щодо важливості співпраці в полі правопросвітництва висловилась і начальник Управління освіти і науки Антоніна Данильченко. «Варто пам’ятати, що головними наставниками в житті кожної дитини є її батьки та вчителі. Саме від них вона черпає основну інформацію про оточуючий світ та процеси, що відбуваються в ньому. Тож важливо здійснювати інформування і для вказаної категорії осіб задля збільшення рівня їхньої обізнаності в правовому полі. Це і стане одним із напрямів діяльності, який ми реалізуємо в процесі взаємодії в межах Меморандуму», – зазначено очільником освіти Сум.

SuR 171009 07

Обговорення запланованих заходів у 2017-2018 навчальному році відбулося із заступником начальника управління освіти і науки Сумської міської ради Оленою Назаренко, яка окреслила основні напрями співпраці та наголосила на об’єднанні зусиль педагогів та юристів щодо виховання в учнів поваги до моралі, законів і дотримання правових норм. 

SuR 171009 03

За словами Наталії Поставської, начальника відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, поширення правових знань серед молоді буде сприяти усвідомленості їх особистої відповідальності перед суспільством за свої вчинки.

SuR 171009 04

Учасники зустрічі отримали буклети, серед яких є і адресно-інформативний, де зазначено поштову та електронну адреси, контактні телефони Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

SuR 171009 05

SuR 171009 06