назад
11.10.17

У Сумах здійснили правове інформування заступників директорів з виховної роботи

SuR 171011 0811 жовтня представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області – начальники відділів: моніторингу діяльності місцевих центрів Наталія Поставська, забезпечення роботи контактного центру Олексій Рибалка, організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Жалковський взяли участь у нараді заступників директорів з виховної роботи

в межах Меморандуму про співпрацю з Управлінням освіти і науки Сумської міської ради. Захід відбувся на базі Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасників бойових дій, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей Сумської міської ради.

На початку заходу директор Центру Генадій Лісовенко провів екскурсію для учасників зібрання територією закладу та проінформував про специфіку його роботи.

SuR 171011 06

Після цього представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області виступили з презентаційними доповідями, що максимально пояснюють сутність їхньої діяльності при взаємодії з клієнтами.

Наталія Поставська надала присутнім загальну інформацію про систему безоплатної правової допомоги та її розвиток на Сумщині.

SuR 171011 03

«Безоплатна правова допомога – це допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Відповідно до ст. 3 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну правову допомогу – це гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі, біженця, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених цим законом», – говорить вона.

SuR 171011 04

SuR 171011 05

До того ж, про нормативно-правові засади захисту державою такої соціальної категорії як діти-сироти розповів Олексій Рибалка, зазначивши: «Питання соціального забезпечення в Україні дітей-сиріт врегульовано на достатньому рівні. Зокрема, дітям-сиротам, що навчаються в школі гарантується право на безоплатне отримання шкільної та спортивної форми, харчування, а після випуску –виплата одноразової грошової допомоги в розмірі не менше 6 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку».

SuR 171011 11

SuR 171011 07

SuR 171011 13

Не оминули й тему попередження правопорушень серед учнівської молоді. З цього питання перед присутніми виступив Володимир Жалковський.

SuR 171011 12

SuR 171011 01

SuR 171011 02

«Дуже важливо доносити правову інформацію до дітей у максимально доступній формі. Найкращим способом зробити це є демонстрування тематичних мультфільмів та спільне розв’язування галузевих задач. Не менш значимим фактором є адаптація формулювань для донесення інформації під час бесід на правову тематику», – зазначає він.

SuR 171011 09

Підсумовуючи вищезазначене, Наталія Кругляк, завідувач виховного відділу інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, зазначила про важливість такої співпраці у правовому вихованні підростаючого покоління.

Наприкінці учасникам заходу роздано тематичні буклети.

Довідково

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103.