назад
11.02.16

У Сумській області триває підготовка до відкриття бюро правової допомоги

160211 11Продовжуються робочі поїздки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області Олени Демченко в ті міста Сумщини, де вже з 1 липня 2016 року розпочнуть роботу бюро правової допомоги.

У четвер Олена Демченко відвідала північний регіон Сумщини. Спільно із директором Шосткинського місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколою Гудімою, побували у Путивлі, Кролевці та Глухові та зустрілися із керівництвом вказаних міст та районів. Сторони обговорили робочі питання щодо відкриття бюро правової допомоги та скрізь отримали повну підтримку керівників щодо виділення приміщень для роботи бюро, проведення ремонтних робіт тощо.

Зокрема, пройшли зустрічі із головою Путивльської районної ради Євгеном Южаковим, головою Путивльської районної державної адміністрації Миколою Шульгою.

160211 12

У Кролевці Олена Демченко та Микола Гудіма зустрілися із головою районної державної адміністрації Олегом Кучерявим та головою райради Миколою Авраменком, а також із керівництвом міста Кролевець.

160211 13

У Глухові пройшла зустріч із головою районної ради Олексієм Ткаченком.

Також директор Регіонального центру зустрілася із трудовим колективом Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Під час зустрічі обговорили робочі питання щодо діяльності центру та розвитку системи БВПД на Сумщині.

160211 14

На черзі зустрічі з керівництвом Шостки, Ямполя та Середино-Буди. 

Нагадаємо, 9 лютого домовленості щодо відкриття бюро були досягнуті в містах на території обслуговування Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

З 1 липня 2016 року в кожному районі і місті України розпочнуть роботу бюро правової допомоги як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.

У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.