назад
01.11.16

У Сумській області відбулося засідання керівної ради

SuR Ker Rada 2 01 листопада 2016 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області відбулась керівна рада під головуванням Олени Демченко, директора Регіонального центру.

На порядку денному було озвучено більше десяти нагальних питань. Насамперед, директори обговорили результативність діяльності місцевих центрів за 9 місяців 2016 року, побачили тенденцію зростання показників 3 кварталу 2016 року в порівнянні з показниками діяльності у 3 кварталі 2015 року. Кожен із керівників презентував основні досягнення та успіхи, виносив на обговорення проблемні питання.

Окремо підвели підсумки роботи бюро правової допомоги Сумщини за вересень-жовтень цього  року та окреслили напрямки подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги Сумщини.

Микола Гудіма, директор Шосткинського МЦ, поділився з присутніми інноваційними практиками з досвіду роботи очолюваного місцевого центру, а саме звернув увагу на проведення правопросвітницьких заходів у закладах дошкільної освіти (дитячих садочках) та для безхатченків (за згодою лікувальних закладів міста у пунктах обігріву). Такий досвід взяли до уваги всі керівники місцевих центрів.

Валентина Трошечко, директор Сумського МЦ  зацікавила присутніх розробленими зразками рекламного одягу з логотипом БВПД, що буде використовуватися працівниками місцевого центру та бюро правової допомоги під час проведення вуличного інформування та інших масових заходів серед населення області. А от  брендовий аксесуар зеленого кольору (шалик) з вишитим логотипом БВПД – дійсно стане родзинкою до привабливого зовнішнього вигляду працівників Сумського МЦ. Для  проведення різнопланових виїзних заходів працівники центру використовують  логотип БВПД на тканевій основі – зручно, легко, мобільно.

Не оминули увагою на керівній раді і роботу з клієнтами, що приходять до місцевих центрів. На підставі проведених анкетувань було з’ясовано, що клієнти приходять на консультування до місцевих центрів у більшості за рекомендаціями знайомих та направленням від органів державної влади та місцевого самоврядування. Це є гарним показником роботи представників місцевих центрів з громадами населених пунктів та очільниками міст та районів області.

Перглянути презентації виступів директорів місцевих центрів можно за посиланнями:

– Конотопський місцевий центр (Муха Олександр Михайлович)

 – Охтирський місцевий центр (Козир Тамара Олександрівна)

 – Сумський місцевий центр (Трошечко Валентина Вікторівна)

– Шосткинський місцевий центр (Гудима Микола Васильович)

Наталія Поставська, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури  Регіонального центру, наголосила на тому, що по результатам діяльності за 9 місяців 2016 року на офіційному веб-сайті Регіонального центру розміщено інформаційну довідку, яка складена безумовно за активної участі місцевих центрів. Інформаційна довідка виявилась однією з найкращих по Україні, це відзначив насамперед Координаційний центр з надання правової допомоги.

Переглянути інформаційну довідку за 9 місяців 2016 року

Оксана Коваленко, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру, разом з очільниками центрів,  окреслила питання перспективного планування роботи Регіонального та місцевих центрів на 2017 рік, та опрацювала пропозиції до Плану проведення тижня права у 2016 році.

Олена Демченко, директор Регіонального центру  підбила підсумки розгляду питань. За підсумками керівної ради було прийнято ряд важливих протокольних рішень.