назад
21.02.18

У Теофіполі безробітним учасникам АТО роз’яснили їхні права

teofipol1     Профорієнтаційний семінар для безробітних громадян, які є учасниками АТО, відбувся 20 лютого в Теофіполі. У заході взяли участь начальниця Теофіпольського бюро правової допомоги Оксана Марків, головна спеціалістка бюро Алла Казюк, а також представники військового комісаріату й управління соціального захисту населення Теофіпольської районної державної адміністрації.

     Фахівчині бюро ознайомили учасників семінару з переліком соціальних гарантій для військовослужбовців та учасників бойових дій, що їх встановлено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», роз’яснили, хто має право на пільги та які умови їх призначення.

     Йшлося також про право учасників АТО на безоплатну правову допомогу. Присутнім наголосили, що вони можуть звертатися до бюро для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тобто послуг захисту й представництва їхніх інтересів у суді, не лише з питань соціального захисту, а й з будь-яких інших. Це стало можливим завдяки внесенню змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

     Учасники заходу отримали вичерпну інформацію щодо переліку правових послуг, які надає бюро правової допомоги. До того ж почули фахові відповіді на питання, що їх цікавили.

     Завершуючи зустріч, Оксана Марків розповіла про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який наразі реалізують фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та органів юстиції. Керівник бюро надала всім присутнім інформаційні матеріали, виготовлені в рамках проекту, а також буклети з інформацією щодо доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги.

*   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.