назад

У Теофіполі та Волочиську запрацювали бюро правової допомоги

20160831 121350     У середу, 31 серпня, відбулося відкриття ще одного структурного підрозділу Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД – Теофіпольського бюро правової допомоги. Цього ж дня презентували Волочиське бюро правової допомоги.

     На урочистий захід з нагоди відкриття Теофіпольського бюро правової допомоги завітали начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк, в. о. директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Петлюк, перший заступник голови Теофіпольської райдержадміністрації Петро Вільшинський, заступник голови районної ради Роман Непотас, а також керівництво селищної ради, установ та організацій району, представники правоохоронних органів, місцевих ЗМІ.

     Після урочистого перерізання символічної стрічки відбувся круглий стіл з посадовцями району, під час якого начальник бюро Людмила Кобера розповіла про основні цілі, завдання та плани роботи бюро на найближчу перспективу.

     Як зазначив Віктор Худняк, у бюро правової допомоги будь-який громадянин зможе отримати якісні юридичні консультації та адвокатські послуги. «Основне завдання бюро — максимально заповнити правовою інформацією середовище на базовому рівні громади, де люди живуть і щоденно стикаються із побутовими проблемами, та своєю порадою допомогти їм самостійно ці проблеми вирішувати», — зауважив начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

     Олександр Петлюк наголосив, що завдання номер один для працівників бюро – активне правопросвітництво. «У такий спосіб ми маємо забезпечити правовою інформацією абсолютно усіх мешканців громади, незважаючи на їхній майновий стан чи громадянство, та повернути віру людей у верховенство Закону», — пояснив в. о. директора місцевого центру.

     Таким чином, мешканці Теофіпольщини відтепер можуть отримувати якісну правову допомогу у новоствореномубюро правової допомоги, яке працюєз понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 18.00, за адресою: вул. Б. Хмельницького, 9 (II-й поверх), смт Теофіполь.

{gallery}img/novyny/2016/08_Serpen/31_03{/gallery}

 *   *   *

     Цього ж дня, 31 серпня, у приміщенні Волочиської районної ради за участі представників районної адміністрації, районної ради, об’єднаних територіальних громад, сільських рад Волочиського району відбулась презентація Волочиського бюро правової допомоги.

     З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Волочиської районної державної адміністрації Олег Карун, який відзначив важливість реформ, що відбуваються у сфері юстиції, та висловив сподівання, що створення бюро у районному центрі зробить правові послуги доступнішими для мешканців району.

     Людмила Адамчук, начальник відділу представництва Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла присутнім про становлення системи безоплатної правової допомоги, її місію, цінності, відтак представила в. о. керівника бюро Аллу Байду, яка, у свою чергу, проінформувала про основні завдання бюро правової допомоги, наголосила на важливості налагодження тісного діалогу і співпраці з територіальними громадами, органами місцевого самоврядування та органами влади у сфері захисту прав людини.

     Потім учасники зустрічі відвідали приміщення Волочиського бюро правової допомоги, яке розташоване на вул. Лисенка, 8 а, де ознайомилися з розпорядком його роботи та умовами прийому громадян. 

{gallery}img/novyny/2016/08_Serpen/31_04{/gallery}