назад

13442370 490167524507542 6085800032532196948 n

Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зустрівся із представником громадської організації з метою налагодження співпраці у напрямку розширення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

13 червня 2016 року директор місцевого центру Юрій Гордєєв та інтегратор Ірина Максимюк провели робочу зустріч з  координатором Центру психологічної допомоги «Крок назустріч» Любов’ю Медвідь. Робота центру направлена на проведення реабілітації бійцям, які брали участь у військових діях, їхнім рідним, внутрішньо переміщеним особам.

Директор місцевого центру повідомив про право на безоплатну правову допомогу даної категорії осіб згідно ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу». Також, таку допомогу можуть отримати: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

“Бійці відчувають велику потребу в спілкуванні та фаховій психологічній допомозі, яку надають в реабілітаційному центрі як тернополянам, так і мешканцям області. Крім того, багато з них мають потребу в юридичній допомозі.” – розповіла Любов Медвідь.

У результаті зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю у напрямку надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО, членам сімей загиблих, внутрішньо переміщеним особам.

Корисну інформацію для учасників АТО можна прочитати за посиланням.

Нагадуємо, що правову допомогу громадяни можуть отримати, звернувшись до мобільних консультаційних пунктів які діють на території Тернопільської області. Де та коли проводиться консультування можна дізнатися тут.

Також, жителі Тернопільщини можуть звертатися до місцевих центрів за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).