назад

У Трускавці презентували правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

Stryi zahid9 лютого 2018 року в приміщенні «Народного дому» Трускавецької міської ради відбулась презентація онлайн послуг Міністерства юстиції України «Будинок юстиції» та правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» за участі директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марії Николаїшин, заступника начальника ГТУЮ у Львівській області  Оксани Куманської-Нор та головного спеціаліста Трускавецького бюро правової допомоги Мар’яни Шуляк.

На зустрічі також були присутні суб’єкти підприємницької діяльності, адвокати, нотаріуси, громадські активісти, мешканці та гості міста Трускавця.

Марія Николаїшин ознайомила слухачів з структурою системи безоплатної правової допомоги в Україні та розповіла про практичну сторону реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Мета зазначеного проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Stryi zahid3

Присутні після завершення презентації проекту обговорили проблемні питання у сфері державної реєстрації.

Нагадаємо, загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Стрийському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).