назад

У Великій Доброні та Чопі провели виїзний прийом громадян

img 20160202 102717601    2 лютого, відповідно до графіку прийому, в приміщенні Великодобронської сільської ради Ужгородського району було проведено виїзний прийом громадян мобільною групою Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У роботі мобільної групи взяли участь директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко, начальник Ужгородського міськрайонного управління юстиції Олена Жулинська, начальники відділів місцевого центру Маріанна Чундак та Володимир Мацо, головний спеціаліст Лілія Новак.

    Велика Добронь – одне з найбільших сіл Ужгородського району, заселене угорськомовними мешканцями. Під час прийому громадян спеціалісти місцевого центру та управління юстиції надавали правові роз’яснення та консультації відвідувачам. Прийнято шестеро людей, з них 3 по питанням соціального забезпечення, це здійснення виплат на дітей, які не досягли трьох річного віку, оформлення статусу малозабезпеченої сім’ї та питання по заборгованості за комунальні послуги. Іншим трьом громадянам надано роз’яснення та правову консультацію працівниками центру з питань – приватизації земельної ділянки, розірвання договору оренди та поновлення строків позовної давності для прийняття спадщини. Також виявлено велику потребу в наданні інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги на мові угорської національної меншини, оскільки нею користуються 99% жителів села.

    Окрім цього, директор Ужгородського МЦ БВПД Михайло Давиденко та фахівці центру зустрілись з директором Великодобронської ЗОШ I-III ст. Йосипом Кантором. У ході зустрічі йшлося про представлення, в разі необхідності, інтересів дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, що навчаються у місцевій школі. Таких дітей є десять, а всього в школі навчається понад 720 дітей. Також йшлося про розповсюдження інформації про діяльність центру серед педагогічного та технічного колективу школи.

    Цього ж дня директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко та начальник Ужгородського міськрайонного управління юстиції Олена Жулинська провели робочі зустрічі з Чопським міським головою Валерієм Самардаком, секретарем ради Михайлом Чолавиним та фахівцями юридичного відділу міськвиконкому. Домовлено про проведення спільного прийому громадян міським головою та працівниками центру. Проведення прийому намічено на ІІІ квартал цього року.


img 20160202 102847660

dscn0985