назад

У Великомихайлівському бюро правової допомоги провели інформаційний захід для учасників АТО

SEMINAR ATO VM 201808 лютого 2018 року в приміщенні Великомихайлівського бюро правової допомоги в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!” в.о. начальника бюро Ольга Вуколова провела семінар для учасників АТО та учасників бойових дій на тему «Порядок призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності, втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців».

Участь у заході також взяв представник Одеської обласної громадської організації учасників АТО у Великомихайлівському районі Сергій Никофоряк.

Під час зустрічі особливу зацікавленість викликало питання щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності.

Присутні дізналися, що законодавством передбачено, що особам, які частково втратили працездатність без встановлення інвалідності одноразова грошова допомога виплачується залежно від ступеня втрати працездатності, який встановлюється медико-соціальними експертними комісіями, у розмірі, що визначається у відсотках від:

  • 70-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, – військовослужбовцю, який отримав поранення (контузію, травму або каліцтво) під час виконання обов’язків військової служби, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності;
  • 50-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, – військовослужбовцю строкової військової служби, який отримав поранення (контузію, травму або каліцтво) у період проходження ним строкової військової служби, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності;
  • 50-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, – військовозобов’язаному або резервісту, якого призвано на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві, який отримав поранення (контузію, травму або каліцтво) під час виконання обов’язків військової служби або служби у військовому резерві, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності.

 SEMINAR ATO VM 2018


Наприкінці заходу Ольга Вуколова повідомила присутнім про умови отримання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, крім того учасники заходу отримали інформаційні матеріали, що містять інформацію про роботу та контактну інформацію Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Великомихайлівського бюро правової допомоги, а також матеріали, що розробляються в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!».


За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Великомихайлівського бюро правової допомоги за адресою: смт. Велика Михайлівка, вул. Пушкіна, 2-б. Тел.: (04859) 40 300.


Єдиний телефонний номер

системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.