назад

У Великомихайлівському та Захарівському районах дітям розповідали про їхні права

zatishansky 1Щорічно 8 жовтня в Україні відзначається професійне свято – День юриста, яке було започатковане указом Президента України від 16 вересня 1997 року № 1022/97.

04 жовтня 208 року до Великомихайлівського бюро правової допомоги, ДРАЦСу та суду завітали учні 10 класу Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великомихайлівського району Одеської області. З метою ознайомлення учнів з такою професією, як юрист, працівники вищезазначених органів влаштували екскурсію в своїх установах, де ознайомили їх з основними функціями, які вони виконують.

Учні завітали до бюро правової допомоги, де начальниця бюро Ольга Вуколова розповіла дітям, що професія юриста пов’язана з величезним рівнем відповідальності. В руках фахівця іноді знаходяться долі людей, підприємств і навіть держав. Професія юриста вважається однією з найдревніших і найшановніших. Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання.

Після чого учні також завітали до Великомихайлівського районного суду та Великомихайлівського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управілння юстиції в Одеській області.

По закінченню екскурсії школярі отримали інформаційні буклети на різні правові теми та інформацію про систему безоплатної правової допомоги, а також контакти центру та бюро.

velyka myh den yurista 2

velyka myh den yurista 3

velyka myh den yurista 4

З нагоди професійного свята працівники Захарівського бюро правової допомоги спільно з адвокатом Громадської організації «Офіс розвитку суспільства Прове» провели квест «Правовий лабіринт» для учнів 9-10 класів Затишанського НВК.

Головною метою правового квесту було отримання знань про права дитини. Під час заходу команди злагоджено та активно працювали в групі. За результатами проходження етапів квесту було визначено команду, яка перемогла та отримала пам’ятні призи.

Квест допоміг усвідомити дітям свої права і необхідність їх відстоювати, а також пам’ятати про права інших людей і ніколи їх не порушувати.

zatishansky 3

zatishansky 4

zatishansky 5

zatishansky 1

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Роздільна, вул. Незалежності, 2. Телефон: (04853) 5-03-66, (04853) 5-04-43.

Контакти відокремлених відділів центру – бюро правової допомоги:

  • Захарівське бюро правової допомоги: смт. Захарівка, вул. 1-го Травня, 49. Тел.: (04860) 9-44-30.
  • Іванівське бюро правової допомоги: смт. Іванівка, вул. Центральна, 93. Тел.: (04854) 2 00 55
  • Великомихайлівське бюро правової допомоги: смт. Велика Михайлівка, вул. Пушкіна, 2-б. Тел.: (04859) 40 300

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.