назад

У Вербі відбувся семінар для представників сільських територіальних громад Дубенщини

golovna

У рамках реалізації Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», який перш за все спрямований на підвищення правової обізнаності вимушених переселенців зі Сходу, фахівці Дубенського місцевого центру Юрій Чорномаз та Ігор Маркулич провели семінар для представників сільських територіальних громад Дубенського району, який відбувся у Вербській сільській бібліотеці.

Змістовну лекцію на тему «Внутрішньо переміщена особа: поняття, права та обов’язки» з неабиякою увагою слухали сільські мешканці Дубенщини, на території якої проживає більше 70 вимушених переселенців.

Під час проведення заходу, який супроводжувався відео-презентацією, його учасники обговорили правові аспекти оформлення документів перебування внутрішньо переміщених осіб на неокупованій території, заощадження коштів для оплати комунальних послуг. Також були роз’яснені права та гарантії соціального захисту в світлі новоприйнятих державою законодавчих документів.

Працівники центру не оминули питання про порядок подання звернень щодо надання вторинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб, види правових послуг, які надаються Дубенським місцевим центром відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Основною метою семінару було спрямування спільних зусиль органів місцевого самоврядування та центру з надання БВПД для забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб та відновлення у випадку їх порушення.

1

Наприкінці зустрічі фахівці Дубенського місцевого центру роздали присутнім власноруч брошури «Як переселенцям отримати одноразову грошову допомогу» та «Компенсація за зруйноване житло в зоні АТО». Подібні заходи є важливим елементом правової освіти для тих органів, які безпосередньо опікуються проблемами ВПО.

Відео-презентація для правового інформування внутрішньо переміщених осіб, розроблена Дубенським місцевим центром з надання БВПД

2

Довідково. За детальним порядком отримання безоплатної вторинної правової допомоги просимо звертатися до Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б (район «5-та школа», поруч міської поліклініки) або за телефонами (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 09:00 до 18:00).