назад
16.02.16

У відділенні Сумського обласного госпіталю ветеранів війни започатковано мобільний пункт консультування

160216 11

Для осіб, які проходять лікування в госпіталі у м. Шостці, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна 11 лютого надали роз’яснення з правових питань та розповіли про систему безоплатної правової допомоги, діяльність та функціонування установи.

Метою організації роботи мобільного пункту є забезпечення доступу учасників АТО, інвалідів війни, учасників бойових дій до безоплатної правової допомоги, сприяння у найшвидшому вирішенні їхніх питань в отриманні пільг, соціального забезпечення, отриманні земельних ділянок тощо.

До речі, у госпіталі проходять лікування ветерани війни не тільки Шосткинського, а й Глухівського, Ямпільського, Кролевецького, Середино-Будського районів, населення яких обслуговує центр.

160216 12

Під час виступу спеціалістів центру слухачі активно долучалися до обговорення правових проблем та задавали запитання, які стосувалися спадкового права, безоплатного пасажирського перевезення, зубного протезування. Так, наприклад жінка – ветеран війни з Глухівського району звернулась з запитанням, чому їй відмовили перевізники в безкоштовному проїзду по місту? Жінці було роз’яснено, що з 1 січня 2016 року вступила в силу низка змін до законів, зокрема і це стосується пільг на проїзд у міському та міжміському транспорті. Віднині низка категорій громадян втрачає пільги, які раніше були гарантовані державою. «Учасники війни та члени сім’ї загиблого (померлого) учасника війни позбавляються цієї пільги, в той час як        учасники бойових дій продовжують отримувати пільгу. І забезпечення безоплатного проїзду в громадському транспорті для окремих категорій громадян відтепер залежатиме від рішень органів місцевого самоврядування» – роз’яснила Юлія Зацаринна.

Нагадуємо, що раніше у результаті зустрічі з керівництвом досягнуто угоди щодо функціонування мобільного пункту консультування для пацієнтів госпіталю, в якому працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надаватимуть правові консультації.