назад

У Вільногірську обговорили впровадження сервісу «Електронний кабінет шукача роботи»

IMG 20190115 150533Начальник Вільногірського бюро правової допомоги Оксана Нужна разом з представником Вільногірської міської філії центру зайнятості Іриною Биковою провела семінар «Загальні питання зайнятості населення та ринку праці» для громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Присутні дізнались про те, у якому стані перебуває зараз ринок праці у місті, про основні права та обов’язки осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та послуги, які можна отримати в центрі. Також громадянам розповіли про розміри та терміни виплат по безробіттю, можливість отримання професійного навчання та подальшого працевлаштування, можливість залучення до тимчасових робіт під час перебування на обліку, мінімальний розмір заробітної плати у 2019 році у місячному та погодинному розмірах тощо.

Також фахівець центру зайнятості Ірина Яківна звернула особливу увагу присутніх на роботу сервісу «Електронний кабінет шукача роботи», який прискорює доступ до послуг Служби зайнятості та надає можливість зареєстрованим шукачам роботи отримати необхідну інформацію в дистанційному форматі.

За допомогою цього електронного сервісу громадяни мають можливість:

– ознайомитись з актуальними вакансіями від роботодавців;

– створити власне резюме;

– скористатись сервісами профорієнтаційної платформи;

– проглянути відповідну чинну законодавчу базу;

– отримати в інтерактивному форматі відповіді на найпоширеніші запитання;

– ознайомитись із інформацією про тимчасову зайнятість;

– переглянути інструкції щодо започаткування власної справи;

– дізнатися про можливість професійного навчання;

– переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування;

– про нараховані виплати допомоги по безробіттю;

– дізнатись про заходи, проведення яких планується у центрі зайнятості.

Насамкінець заходу присутні та працівники центру зайнятості отримали інформаційні буклети від системи безоплатної вторинної правової допомоги якими вони можуть скористатися при нагоді, а також передати близьким та друзям.

Нагадуємо, що всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).