назад
31.10.17

У Вінниці пройшов тренінг для батьків дітей з інвалідністю

30 10 2017 130 жовтня 2017 року відбувся відкритий інтегрований юридично-практичний тренінг з метою підвищення юридичної грамотності батьків дітей з інвалідністю. В актовому залі громадської організації “Гармонія” говорили про визначення конкретних дій для вирішення питань юридичним шляхом та вміння вести адвокаційну кампанію по відстоюванню своїх законних прав та інтересів.

Захід організований Вінницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з БО «БФ Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами «Розвиток». Участь в ньому взяли: директор Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська, головний спеціаліст відділу правопросвітництва Катерина Демко, заступник начальника Вінницького бюро правової допомоги Максим Митко, керівник благодійної організації Леся Самойленко, батьки дітей з інвалідністю та інші.

30 10 2017 2

Директор Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська розповіла про право на правничу допомогу та діяльність Вінницького місцевого центру. Також, директор ознайомила присутніх з шляхом становлення та розвитку системи безоплатної правової допомоги, планами та перспективами на майбутнє. Крім того, Лариса Василівна наголосила на важливості налагодження ефективної комунікації з громадськими організаціями з метою наближення правової допомоги до громадян.

30 10 2017 3

Головний спеціаліст Катерина Демко розповіла про права дитини, як правильно захищати порушені права та куди звертатись в таких випадках. Окрім цього, навела реальну судову практику, що стосується порушень прав дитини, дискримінації за ознакою інвалідності, та шляхи вирішення правових проблем у правовий спосіб.

30 10 2017 4

Після виступів почалось обговорення інклюзивного навчання та освіти, проблем при складанні індивідуальних програм розвитку (ІПР) та проблем, які виникають при проходженні огляду лікарсько-консультативною комісією. Кожен ділився своїм досвідом та при виникненні питань, отримував відповіді від працівників Вінницького місцевого центру.

30 10 2017 5

Після проведення заходу працював мобільний пункт консультування. Кожен бажаючий міг отримати консультацію у спеціалістів Вінницького місцевого центру та Вінницького бюро правової допомоги. Загалом, фахівці надали 10 консультацій, що стосувалось трудового законодавства, інклюзивної освіти та складання ІПР. Всім учасникам заходу були надані для ознайомлення різноманітні друковані матеріали щодо основних напрямків діяльності системи безоплатної правової допомоги та прав дитини.

Нагадуємо, що Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29; конт. телефон: (0432) 56-01-80.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106