назад
25.07.16

У Вінниці відбулася зустріч представників територіальних органів Мін’юсту з громадськими активістами області

21.07 121 липня у залі засідань Вінницької ОДА відбулася зустріч представників територіальних органів Мін’юсту з громадськими активістами області стосовно запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Захід мав на меті обговорити різні питання забезпечення доступності та підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації  громадських формувань. У зібранні взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, Головного територіального управління юстиції, громадські активісти Вінничини. Захід був організований Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Спікерами  зустрічі  виступили Світлана Маліновська, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області та Аліна Єрохіна, начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.21.07 2

У ході зустрічі спікери заходу зазначили, що рішення  Міністерства юстиції України збільшити точки доступу до реєстрації громадських об’єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації таких організацій  створить доступні умови для легалізації громадських формувань. Ефективній реалізації проекту сприятиме проведене навчання працівників  центрів з надання безоплатної правової допомоги, яке організували Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області спільно з Вінницькою філією ДП “Національні інформаційні системи”, де учасників  ознайомили з основними процедурами прийому документів, порядком внесення інформації до реєстрів.21.07 3

Цього питання торкнулася під час свого виступу Світлана Маліновська, котра розповіла присутнім про діяльність Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, акцентуючи увагу на правовій допомозі для багатьох категорії осіб.

Аліна Єрохіна наголосила, що у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги також  вноситимуть зміни у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема, це стосується громадських об’єднань. Центри працюють з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00 години без перерви на обід.

Адреси для подачі документів:

м. Вінниця – вул. Порика, 29;
м. Гайсин – 2-й провулок Кропоткіна, 2;
м. Козятин – пров. Кондрацького, 1а;
смт. Томашпіль – площа Тараса Шевченка, 6.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.