назад
02.11.15

У Вінниці відкрито черговий мобільний пункт з надання БПД учасникам АТО

DSC0107831 жовтня 2015 року у Військово-медичному клінічному центрі, що у Вінниці, відкрито черговий мобільний пункт з надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО.

«Ми продовжуємо реалізовувати ініціативи, які мають полегшити життя нашим захисникам і мінімізувати спілкування з чиновниками та бюрократичну тяганину» – зазначив Міністр юстиції України Павло Петренко  в рамках свого візиту до Вінницю у зв’язку із цим.

У мобільному консультаційному пункті учасникам АТО та військовослужбовцям, які знаходяться на лікуванні, зусиллями співробітників Вінницького місцевого центру з надання БВПД та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, будуть надаватися виїзні правові консультації. А також – у разі необхідності – здійснюватиметься представництво їх інтересів у судах.

«Ми запустили пілотний проект у Вінниці. На постійній основі 2 рази в тиждень до Військово-медичного клінічного центру приїжджатимуть наші адвокати й надаватимуть консультації бійцям з усіх питань» – наголосив Міністр юстиції. Він зауважив: «Українські воїни отримають всю необхідну допомогу. Адвокати мобільних груп підготують усі необхідні документи і супроводжуватимуть справу в усіх державних органах до тих пір, доки проблема не буде вирішена».

12189289 857403137712758 75725289208106820 o

Міністр юстиції України Павло Петренко разом із директором Координаційного центру з надання правової допомоги Андрієм Вишневським цього дня взяли участь у консультуванні громадян. Найбільше військовослужбовців цікавило оформлення статусу учасника АТО, отримання соціальних виплат та пільг на сплату комунальних послуг, оформлення земельних ділянок та інші питання їх соціального захисту. У цей день за правовими консультацями звернулися 13 військовослужбовців.Одному із них буде призначено адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги – представлення його інтересів у суді.

DSC 0224

Також бійців консультували начальник територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь, директор Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Світлана Маліновська, директор Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська, адвокати, які співпрацюють із центрами з надання БВПД на Вінничині – Вадим Бондарчук, Микола Таранов, Анатолій Варчук та Наталія Красномовець.

«Я маю надію, що така робота адвокатів та залучення до цього процесу Мін’юсту дисциплінуватиме чиновників, які займаються паперовою тяганиною», – заявив Павло Петренко.

За словами медиків, які працюють у Військово-медичному клінічному центрі, робота мобільного пункту є дуже корисною й для них самих. Адже дуже часто першими людьми, яким розповідають про свої проблеми поранені бійці, є саме представники медичного персоналу. Тож і медики, у свою чергу, зможуть оперативно доносити інформацію про можливість отримання БПД до пацієнтів – коли та як це можна зробити.

DSC01084

З метою забезпечення роботи виїзного пункту консультування між Вінницьким місцевим центром з надання БВПД, Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області та керівництвом Військово-медичного клінічного центру підписано відповідний Меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, впродовж жовтня такі ж мобільні консультаційні пукти, в яких військовослужбовці можуть отримати безоплатну правову допомогу, відкрито у Центрі реабілітації для учасників АТО при Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни в Черкасах, та в Полтавському військовому гарнізонному госпіталі у Полтаві. Також за ініціативи Мін’юсту спільно з центрами надання безоплатної правової допомоги у Полтаві започатковано роботу консультативного пункту правової допомоги тимчасово переміщеним особам, перше засідання якого за участі Міністра юстиції пройшло у Полтаві на базі Полтавського університету економіки і торгівлі 20 жовтня.

DSC 0211

DSC 0252

12182687 857403134379425 5866618677758608401 o

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter