назад
28.12.17

У Вінниці завершився перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

28 12 2017 1

28 грудня 2017 року у Регіональному центрі діяла комісія з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – комісія). Це перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД і він проходить без персональної участі конкурсантів. Розглянуто кандидатури 58 адвокатів Вінницької області, які зареєструвалися та пройшли дистанційний курс.

Склад комісії сформований з представників адвокатури, головного територіального управління юстиції, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, суддів та представників громадських організацій. Голова комісії – директорка Регіонального центру Марина Лукіянова.

28 12 2017 1

Комісія розглянула подані адвокатами документи, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

28 12 2017 2

Другий етап конкурсу відбудеться впродовж 9 – 12 січня 2018 року (конкретні дата, час і місце проведення будуть повідомлені кожному адвокатові додатково). Він відбуватиметься шляхом індивідуальних співбесід адвокатів з конкурсною комісією. Адвокатів оцінюватимуться за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

УВАГА! Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

28 12 2017 3_________________________________________

Переглянути Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28 грудня 2011 р. № 1362 (у редакції постанови КМУ від 9 серпня 2017 р. № 575).

Переглянути Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Переглянути наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Переглянути Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.


banner facebook 330x106