назад
24.11.17

У Вінницькій районній раді говорили про права та обов’язки дітей

23 11 2017 1

Про права та обов’язки дітей, запобігання випадків їх порушення йшлося 23 листопада 2017 року у Вінницькій районні раді під час правопросвітницького інформаційного заходу. Він був організований Вінницьким бюро правової допомоги та КЗ «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» Вінницької районної ради.

Головною метою заходу було обговорення прав та обов’язків дітей, а також запобігання випадків порушення та механізм дій у випадку їх недотримання. На правопросвітницькому заході були присутні представники учнівського самоврядування з усього району.

Заступник начальника Вінницького бюро правової допомоги Митко Максим, розпочавши бесіду з учнями, розповів про Конвенцію ООН про права дитини, Конституцію України, Цивільний та Сімейний кодекси, Закон України «Про охорону дитинства», де прописані права та обов’язки дітей. Представник бюро зосередив увагу на заходах, які вживаються з боку державних органів з метою запобігання та профілактики порушень прав дітей. Окрім цього, присутнім донесена інформація щодо відповідальності за вчинення правопорушень неповнолітніми, а також проаналізовано основні статті Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за вчинення правопорушень неповнолітніми.23 11 2017 4

Окрім цього, фахівець бюро правової допомоги Максим Митко звернув увагу присутніх на Закон України «Про безоплатну правову допомогу», визначивши коло суб’єктів права на безоплатну правову допомогу та способи її реалізації. При цьому, особливу увагу зосередив на тому, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, є теж суб’єктами на безоплатну правову допомогу та мають право на всі види правових послуг, передбачених згаданим Законом.23 11 2017 3

По закінченню інформаційного заходу усім присутнім роздані інформаційні матеріали про права дітей.

Вінницьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 17 (1 поверх, приміщення Вінницької районної ради), телефон: 0432 66-14-72.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106