назад
17.01.18

У Вінницю завітали представники Консультативної місії Європейського Союзу

17 01 2018 2

17 січня представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні відвідали Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області. Говорили про спільні дії в рамках реалізації другого етапу проекту «Інституційна реформа прокуратури», спрямованого на вдосконалення процесу досудового розслідування і судового розгляду справ в Україні.

До складу делегації увійшли старший радник з питань прокуратури Карл Якоб Андерс Холмберг та спеціаліст з питань реформи прокуратури Володимир Головатенко.

Під час зустрічі обговорили питання подальшого співробітництва. Розповіли про перший етап проекту «Інституційна реформа прокуратури» та його результати. Зосередили увагу на можливій участі адвокатів, що співпрацюють з Регіональним центром, у реалізації другого етапу проекту «Інституційна реформа прокуратури». Його метою є виявлення законодавчих проблем для подальшого зміцнення інституційного потенціалу прокуратури та ефективності застосування кримінально-процесуального законодавства.17 01 2018 1

Під час робочої зустрічі директор Регіонального центру Марина Лукіянова розповіла гостям про роботу системи безоплатної правової допомоги у Вінницькій області та співпрацю з партнерами, зокрема, органами прокуратури, поліції та судами.

В результаті зустрічі домовлено про участь у круглому столі та спільне напрацювання матеріалів, що будуть обговорені на заході, який заплановано на червень 2018 року.

Довідково:

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні була започаткована у 2014 році, в рамках Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу, у відповідь на звернення України.

Вона консультує та надає підтримку відповідним державним органам України в секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106