назад

У Володимирі-Волинському обговорили питання виборчого права для людей вразливих категорій

66У рамках інформаційної кампанії «Я маю право голосу!» 13 лютого 2019 року інтегратор Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук зустрівся із соціальними працівниками Територіального центру соціального обслуговування виконкому Володимир-Волинської міської ради, що надають соціальну допомогу без забезпечення та з забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів.

Учасники зустрічі ознайомились з виборчими правами громадян та способами їх здійснення і захисту, обговорили питання доступу виборців з інвалідністю до політичних і, зокрема, виборчих процесів. Також представником місцевого центру роз’яснено процес голосування осіб з інвалідністю на доступній та недоступній виборчій дільницях. Присутні мали можливість усвідомити проблеми, які можуть спіткати людей з інвалідністю на виборчих дільницях під час голосування.

Поряд із цим, акцентовано увагу присутніх щодо права на оскарження порушень своїх виборчих прав та способах здійснення цього права, відповідальності за порушення законодавства про вибори Президента України.

Відповідний захід покликаний привернути увагу на бар’єри, які ускладнюють, а деколи й унеможливлюють рівну участь людей з інвалідністю в політичному житті, створити підґрунтя щодо забезпечення та заохочення повного й рівноправного включення людей з інвалідністю в демократичний політичний та виборчий процес, захистити їх право на свій голос.На завершення зустрічі присутнім роздано інформаційно-роз’яснювальні матеріали на правову тематику.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).