назад

У Всеукраїнський тиждень права говоримо з дітьми про їх права

52-104 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права на базі Кіцманського навчально-виховного комплексу фахівець системи безоплатної правової допомоги провела лекцію на тему «Конвенція ООН про права дитини» для учнів 3-го класу.

Завдання таких заходів – роз’яснити школярам, що в дітей, як і в дорослих, також є права і ніхто не може їх порушувати. З метою формування правової культури учнів, головний спеціаліст Кіцманського бюро правової допомоги Наталія Моргоч розповіла учням основні положення Конвенції ООН про права дитини.

«Кожна людина, починаючи від юних літ, потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Нерідко підлітки не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, з ким порадитися, до кого звернутися за допомогою. Не маючи достатнього життєвого досвіду для самостійного вирішення проблеми, вони іноді навіть опиняються на межі скоєння злочину», – розповіла школярам фахівець системи безоплатної правової допомоги.

Про права дітей йшла мова далі: право на життя, піклування, турботу, достатнє та здорове харчування, право на освіту, медичну допомогу та інші права, які забезпечують нормальний фізичний та духовний розвиток.

Щоб учням Кіцманського навчально-виховного комплексу цікаво було дізнаватись про права та обов’язки дітей, лекція тривала у форматі: запитання – відповідь.

В кінці заходу фахівець системи безоплатної правової допомоги Наталія Моргоч роздала інформаційні буклети на тему: «Права дитини».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бю ро правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).