назад

У Вижниці розпочав роботу клуб правової кінопросвіти

215-1Перегляд документальних кінострічок про права людей та ще й безкоштовно. Відтепер таку змогу мають жителі Вижниччини. На базі Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги запрацював кіноклуб з медіа-просвіти Docudays UA. 18 жовтня 2018 року відбувся перегляд фільму «Край електросміття».

За офіційними даними щороку українці викидають 11 млн тонн сміття. З них переробляється лише 3%. З кожним днем питання екологічної освіти та виховання стають все актуальнішими. Охорона навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки стоїть в основі екологічного права. В Оргуській конвенції право на сприятливе навколишнє середовище визначене як право кожної людини теперішнього і майбутніх поколінь жити у навколишньому середовищі, сприятливому для її здоров’я і добробуту. Про це під час проведення правопросвітницького заходу розповідала директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк учням загальноосвітньої школи села Підзахаричі.

215-2

Опісля перегляду документального фільму «Край електросміття» діти визначили, які екологічні права порушуються найчастіше. Йшлося також про екологічні проблеми, що існують у регіоні. Людмила Мацюк зауважила: «Звичайне сміття після переробки здатне перетворитися на корисні речі. До прикладу, з макулатури виготовляють нові паперові вироби, а скло можна переробляти нескінченну кількість разів без втрати його якості. Екологічна відповідальність починається з кожного з нас». Учні дізнались, що 1 січня 2018 року в Україні запрацювала норма закону «Про відходи», яка зобов’язує сортувати і переробляти сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для вторинної переробки, для захоронення та небезпечне.

215-3

215-4

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел.: (0 3730) 2-31-58, мобільний телефон: 0687422456.
Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).