назад

У загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі міста Славутич розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

3JKJ cDXio0Створення мережі дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочав ще минулого року. Метою їх створення є забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (географічна віддаленість, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості оперативно звернутися до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оскільки з 1 вересня цього року як структурний підрозділ Чернігівського місцевого центру з надання БВПД запрацювало Славутицьке бюро правової допомоги, мережу дистанційних пунктів було поповнено створенням ще одного — у бібліотечно-інформаційному центрі м. Славутич. Дистанційний пункт працюватиме на постійній основі за визначеним графіком.
26 вересня 2016 року перших відвідувачів приймала головний спеціаліст відділу «Славутицьке бюро правової допомоги» Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Новик.
За отриманням правової допомоги звернулося двоє громадян, яким було надано три консультації з питань сімейного, спадкового та трудового права. Відвідувачам надані роз’яснення: щодо порядку оформлення спадщини (місце відкриття спадщини та строки, а саме 6 місяців, протягом яких подається заява про прийняття спадщини); підстав набуття права спільної сумісної власності подружжя (роз’яснено, що кожна річ, набута за час шлюбу є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя, крім речей індивідуального користування); переважного права залишення на роботі при скороченні штату або чисельності працівників підприємства.G 30ooKRhL4
По завершенню прийому буклетами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД було поповнено інформаційний куточок в читальному залі Загальноміського інформаційно-бібліотечного центру.
Звертатись по безоплатну правову допомогу до юристів можна або під час роботи дистанційного пункту або безпосередньо до Славутицького бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: м. Славутич, Московський квартал, 12, тел.: 2-01-35, 2-01-50.