назад

У Запоріжжі розглядалися питання протидії домашньому насильству

20170802 1302532 серпня відбулося розширене засідання робочої групи з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

       Організаторами заходу виступили керівник організації психологів та психоаналітиків «Взаємодія» Ірина Куратченко, начальник відділу у справах сім’ї та дітей Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації Ольга Дроздова та Олена Кочемировська, старший координатор з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН в Україні.20525757 1495666123822341 7682176735054056701 n

       Учасниками зустрічі стали представники різних відомств та організацій, а саме Німецького товариства міжнародного співробітництва(GIZ) в Україні, Української фундації громадського здоров’я, Запорізької обласної громадської організації «Об’єднання психологів та психоаналітиків «Взаємодія», патрульної поліції, структурних підрозділів Запорізької обласної та міської державних адміністрацій, зокрема департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також представники громадських організацій, небайдужих до цієї проблемної теми. Від установ системи БПД були присутні Олена Качура з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Світлана Безверхна з Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД.

       Метою заходу було обговорення актуальних питань по створенню та удосконаленню системи комплексної соціально – психологічної підтримки сім’ям та особам, що постраждали від домашнього та ґендерно-зумовленого насильства.

       Учасники засідання ознайомились з напрацюваннями Запорізької області щодо надання допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства та насильства за ознаками статі, з методичними рекомендаціями щодо надання психосоціальної допомоги постраждалим.

       Також було обговорено створення закладів безпечного перебування постраждалих (шелтерів), розвитку сталої моделі міжсекторальної взаємодії на основі міжнародних стандартів у Запорізькій області.

       У ході заходу була підтримана ініціатива з питань створення Коаліції громадських організацій щодо протидії насильству за ознакою статі.

Для отримання безоплатної правової допомогироз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся за адресами:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

Донецька область:

–  адреса: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а

– телефон: (099) 768-25-67

– е:mail:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

  • Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефон: (061) 764-60-77

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (безкоштовно та цілодобово)