назад

У Житомирі адвокати системи безоплатної правової допомоги опановують навички soft skills

soft skills 2Навчитись слухати, говорити, домовлятися, позбуватись стресу – ці та інші навички потрібні у щоденній роботі адвокатів системи БПД не менше, ніж професійні знання та вміння. 27-28 липня у Житомирі проходить перший в Україні тренінг з розвитку навичок роботи soft skils з вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги для адвокатів. Адвокати навчаються ефективній та гармонійній взаємодії з клієнтами.

Тренінги проводять тренери-адвокати Наталія Радушинська та Павло Марамигін. Саме вони пройшли у квітні навчання для тренерів.

Підготовка тренерів і тренінги на Житомирщині та інших областях України, відбуваються за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Тренінгз розвитку навичок (soft skills) є унікальним продуктом, що розроблений командою експертів та спрямований на розвиток практичних навичок роботи з вразливими клієнтами, зокрема, налагодження ефективної комунікації, емпатичного слухання, інтерв’ювання та консультування тощо, а також врахування етичних та ціннісних аспектів під час роботи з клієнтами, які слугують підґрунтям для якісного надання правової допомоги та захисту прав людини.

– Нові знання та цікавий досвід не менш важливі ніж професійні компетенції, – впевнена Наталія Радушинська. – Цьому, на жаль, не вчать в університетах. Але, якщо адвокати оволодіють навичками soft skills, це підвищить ефективність їх роботи.

soft skills 1 soft skills 3
soft skills 4