назад

У Житомирі обговорили систему відбору адвокатів

golovna

13 травня у Житомирі відбулося регіональне обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги. Участь у заході, організованому за сприяння Ради Європи, взяли директор та начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк і Світлана Бідюк.

У складі делегації з Рівненщини серед учасників круглого столу були і начальник Головного територіального управління юстиції Іванна Смачило та суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області В’ячеслав Маринич.

6

Захід розпочався зі вступного слова менеджера Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» (далі – Проект) Кетеван Цхомелідзе, яка окреслила важливість виконання зобов’язань України щодо реформування органів прокуратури, юстиції та судової систем.

Національний консультант Проекту Олександра Яновська під чого свого виступу проаналізувала моделі безоплатної правової допомоги, які наразі існують у світі, зазначивши позитивні та негативні моменти їх функціонування.

3

Оскільки метою заходу було обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги, представники Регіональних центрів з надання БВПД у Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій та Київській областях, а також адвокати, судді та представники органів юстиції, розповіли про особливості процесу відбору адвокатів у вказаних регіонах.

4

До слова, до кінця року планується проведення ще чотирьох аналогічних заходів у різних регіонах України з метою охоплення всіх областей.

1