назад
21.02.18

У Житомирі вчились працювати з платформою правових консультацій «WikiLegalAid»

DSCN015419 та 20 лютого в Житомирі за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» відбувся тренінг з використання у роботі довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid». Учасниками навчального заходу стали працівники та працівниці місцевих центрів та бюро правової допомоги у Житомирській області; провели його фахівці та фахівчині Координаційного центру та Київської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи.

Важливом пріоритетом розвитку системи безоплатної правової допомоги є підвищення професійної компетентності її команди. Саме тому для фахівців та фахівчинь системи проводяться регулярні навчання з різних питань. Під час останнього тренінгу працівники та працівниці мали можливість ознайомитись з позитивним досвідом використання платформи «WikiLegalAid» під час консультування клієнтів системи, та детальніше дізнатись про додаткові можливості цієї платформи.

«WikiLegalAid» – інформаційна база, що функціонує за принципом відомої «Wikipedia»; вона поповнюється правовими консультаціями з найактуальніших питань. Юристи та юристки системи вносять інформацію правового характеру з різних тем, що відповідають реальним запитам клієнтів системи, які приходять до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах країни. За словами начальниці управління забезпечення якості правової допомоги Вікторії Мітько, ця система – спільний продукт фахівців системи з усієї України. Вона є інноваційним інструментом, що допомагає в роботі працівникам, які надають правові консультації на місцях.

Тренерами навчального заходу були начальник Київської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Сергій Кучерук та його заступник Віталій Охріменко, начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Вікторія Мітько, начальниця відділу експертно-аналітичного забезпечення надання правової допомоги Наталія Зайцева та її заступниця Валентина Никончук, а також заступниця начальника відділу взаємодії з адвокатами та органами адвокатського самоврядування Галина Поплавська. Участь у тренінгу також взяли директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда, його заступниця Наталія Радушинська та начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов.

DSCN0474

Навчання пройшло у формі майстер-класів від тренерів та практичних занять з пошуку та підготовки правових консультацій у платформі «WikiLegalAid», їх корекції.
Так, навчалися впевнено діяти у модельованих ситуаціях та удосконалювали свої навички пошуку запитуваної клієнтами інформації з використанням платформи.

Тренери відзначили зацікавленість та позитивну налаштованість учасників тренінгу на ефективну роботу. «В основу правових кейсів покладені реальні історії людей, тож з ними було особливо цікаво працювати. Команда Житомирщини показала хорошу роботу, швидко орієнтувалась у нетипових ситуаціях», – зазначив Віталій Охріменко.

Дводенний тренінг допоміг фахівцям та фахівчиням системи БПД Житомирщини вдосконалити навички користування платформою «WikiLegalAid», актуалізувати наявні правові консультації та попрактикуватись у створенні нових, а також – сформували пропозиції щодо вдосконалення функціональних можливостей платформи.

DSCN0480

Нагадаємо, це вже другий такий захід, організований з метою поширення позитивного досвіду використання під час консультування клієнтів платформи «WikiLegalAid», розвитку навичок користування цим інформаційним ресурсом та його удосконалення у майбутньому. Так, наприкінці грудня минулого року такий же тренінг відбувся в Чернігові для працівників та працівниць місцевих центрів з надання БВПД у Чернігівській області.

DSCN0406


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube           Google Google+       тTwitter